Categorii
Coronavirus Sfaturi utile

Ce pot face pentru a mă proteja și pentru a preveni răspândirea bolii generate de Coronavirus?

Fiți la curent cu cele mai recente informații despre focarul COVID-19, disponibile pe site-ul OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) și prin intermediul autorității dumneavoastră naționale și locale de sănătate publică. Multe țări din întreaga lume au observat cazuri de COVID-19 și mai multe au observat focare. Autoritățile din China și din alte țări au reușit să încetinească sau să oprească focarele. Cu toate acestea, situația este imprevizibilă, așa că verificați în mod regulat cele mai recente știri.

Puteți reduce șansele de a fi infectat sau de a răspândi COVID-19 luând câteva măsuri de precauție simple:

– Curățați-vă regulat și bine mâinile cu o solutie pe bază de alcool, dezinfectant sau spălați-le cu apă și săpun.
De ce? Spălarea mâinilor cu apă și săpun sau folosirea unei solutii pe bază de alcool ucide viruși care pot fi pe mâinile tale.

– Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între tine și oricine tuseste sau strănuta.
De ce? Când cineva tușește sau strănuta, pulverizează mici picături de lichid din nas sau gură, care pot conține virus. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira aceste picături si implicit virusul COVID-19 dacă persoana care tuse are boala.

Evitați să atingeți ochii, nasul și gura.
De ce? Mâinile ating multe suprafețe și pot ridica viruși. Odată contaminate, mâinile pot transfera virusul la ochi, nas sau gură. De acolo, virusul îți poate intra în corp și te poate îmbolnăvi.

Asigurați-vă că și dvs. și oamenii din jurul dvs. urmăriți o igienă respiratorie bună. Aceasta înseamnă să-ți acoperi gura și nasul cu cotul sau țesutul îndoit atunci când tușești sau stranuți. Apoi aruncați imediat țesutul folosit.
De ce? Picăturile răspândesc virusul. Urmărind o igienă respiratorie bună, protejezi oamenii din jurul tău de virusuri, cum ar fi răceala, gripa și COVID-19.

– Rămâi acasă dacă te simți rău. Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală. Urmați indicațiile autorității locale de sănătate.
De ce? Autoritățile naționale și locale vor avea cele mai actualizate informații despre situația din zona dvs. Apelarea va permite furnizorului de servicii medicale să vă direcționeze rapid către unitatea de sănătate potrivită. Acest lucru vă va proteja și va ajuta la prevenirea răspândirii virusurilor și a altor infecții.

– Țineți-vă la curent cu cele mai recente hotspot-uri COVID-19 (orașe sau zone locale în care COVID-19 se răspândește pe scară largă). Dacă este posibil, evitați să călătoriți în locuri – mai ales dacă sunteți o persoană mai în vârstă sau aveți diabet, boli de inimă sau pulmonare.
De ce? Aveți o șansă mai mare de a prinde COVID-19 într-una din aceste zone.

Sursa – World Health Organization: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Citeste si: 
Ce este coronavirusul

Ce poti face pentru a te proteja de coronavirus

Simptomele principale ale bolii date de Coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.