Categorii
Coronavirus Sfaturi utile

Ce efect are coronavirusul asupra femeilor însărcinate?

Royal College of Obstetricians & Gynaecologists noteaza ca: „Femeile însărcinate nu par să fie mai sensibile la consecințele coronavirusului decât populația generală. Deoarece acesta este un virus nou, modul în care acesta poate afecta gravidele nu este încă foarte clar. Se așteaptă ca marea majoritate a femeilor însărcinate să aibă doar simptome de răceală / gripă ușoare sau moderate.

Simptomele mai severe, cum ar fi pneumonia, par să fie mai frecvente la persoanele în vârstă, la cei cu sistem imunitar slăbit sau afecțiuni ce le au de multa vreme. În prezent, nu există decese de gravide înregistrate de coronavirus”.

Ce efect va avea coronavirusul asupra copilului meu dacă sunt diagnosticat cu infecția?
„Întrucât acesta este un virus foarte nou, nu există inca dovezi care să sugereze un risc crescut de avort. De asemenea, nu există dovezi că virusul poate se poate transmite fatului în timp ce sunteți gravidă (aceasta se numește transmisie verticală). Prin urmare, este considerat puțin probabil că, dacă aveți virusul, acesta sa provoace anomalii copilului dumneavoastră.

Unii copii născuți din femei cu simptome de coronavirus în China s-au născut prematur. Nu este clar dacă coronavirusul a cauzat acest lucru sau medicii au luat decizia sa scoata copilul dincauza unei sanatati afectate sever a mamei.”

Ce pot face pentru a reduce riscul de a mă apuca de coronavirus?
„Cel mai important lucru de făcut este să vă spălați mâinile în mod regulat și eficient, de îndată ce veniți din locuri publice către casa sau locul de muncă. Există sfaturi utile pe site-ul NHS cu privire la cel mai bun mod de a reduce orice risc de infecție, nu doar pentru coronavirus, ci și pentru alte lucruri precum răcelile și gripa.”

Sursa: https://www.rcog.org.uk/en/guidelines-research-services/guidelines/coronavirus-pregnancy/covid-19-virus-infection-and-pregnancy/

Citeste si: 
Ce este coronavirusul

Ce poti face pentru a te proteja de coronavirus

Simptomele principale ale bolii date de Coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.