Categorii
Coronavirus Sfaturi utile

Ce ar fi bine sa faci daca ai vizitat recent zone în care se răspândește COVID-19?

Cel mai bine ar fi sa va auto-izolați stând acasă dacă începeți să vă simțiți rău, chiar și cu simptome ușoare, cum ar fi dureri de cap, febră de grad scăzut (37,3 sau mai mare) și nas ușor curgător, până când vă recuperați. Dacă este esențial pentru dvs. ca cineva să vă aducă provizii sau să ieșiți, de ex. pentru a cumpăra mâncare, purtați obligatoriu o mască pentru a evita infectarea altor persoane.

De ce? Evitarea contactului cu alții și vizitele la unitățile medicale vor permite ca aceste facilități să funcționeze mai eficient și vă vor ajuta să vă protejați și pe ceilalți împotriva posibilelor contaminari cu COVID-19 sau alti viruși.

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați imediat sfaturi medicale, deoarece acest lucru se poate datora unei infecții respiratorii sau altei afecțiuni grave. Sunați și informați medicul dvs. despre orice călătorie recentă sau contact cu călătorii.
De ce? Informarea va permite furnizorului de servicii medicale să vă direcționeze rapid către unitatea de sănătate potrivită. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea unei posibile răspândiri de COVID-19 și a altor viruși.

Sursa – World Health Organization: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Citeste si: 
Ce este coronavirusul

Ce poti face pentru a te proteja de coronavirus

Simptomele principale ale bolii date de Coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.